Presentació del llibre de Núria Garcia Quera

Divendres, 19 d’abril a les 20.30h

El llibre
Nou viatge al Pirineu és el relat d’un recorregut a peu pel Pallars, la Val d’Aran i l’Alta Ribagorça. L’objectiu de l’autora era seguir les passes dels escriptors Camilo José Cela i Josep Maria Espinàs a partir dels seus llibres Viaje al Pirineo de Lérida i A peu pel Pallars i la Val d’Aran, i detectar l’evolució del Pirineu en els últims cinquanta anys. Ells van viatjar-hi plegats el 1956, mentre que ella ho va fer el 2007. A mesura que avança el viatge de l’escriptora va llegint els llibres dels seus predecessors i s’adona d’un fet sorprenent. S’adona que Espinàs té coses per agrair a Celaperò, sobretot, que Cela, premi Nobel de Literatura, va morir amb un gran deute a Espinàs.

L’autora
Núria Garcia Quera neix a Barcelona el 1965 i a partir de 1986 viu al Pallars Sobirà. Té publicades quatre novel·les: Migdiada (Garsineu, 1997), L’estel porquer (La Galera, 1999), Vaig néixer a la sortida del sol (Columna, 1999) i A dalt de la Duna Roja (Sensus, 2011). També té relats en obres col·lectives, una dotzena de guies excursionistes i més de trenta reportatges de temàtica excursionista i geogràfica a revistes com Descobrir Catalunya o El Mundo de los Pirineos. Ha rebut una dotzena de premis literaris per algunes d’aquestes creacions.

http://www.sensus.cat/nou-viatge-al-pirineu

Nou viatge al Pirineu