En motiu del 10è aniversari de la mort  de l’escriptor Jesús Moncada  (Mequinensa  1941 – Barcelona 2005 ) i en el marc de l’ Any de les Biblioteques, les Centrals de Biblioteques de Lleida i Terres de l’Ebre han impulsat diferents activitats en les que  hem participat.

MqL’activitat “Llegim Moncada”,  adreçada als clubs de lectura, consistia  en que cada club havia de llegir i comentar una obra de Moncada, en el nostre cas ens va tocar Calaveres atònites i El Cafè de la granota. Aquesta es completava amb una sortida Mequinensa, que va tenir  lloc el dissabte, 3 d’octubre i hi van poder anar 23 membres del nostre club.

La visita va constar en una ruta literària pel “Poble Vell de Mequinensa”, visita al museus (Museu d’història, Museu de la Mina, Passat prehistòric) i va acabar amb la representació de “El darrer dia del cafè de la granota” de la Companyia Mea Culpa. En resum, un dia rodó.

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-vespre/ruta-literaria-per-homenatjar-jesus-moncada/video/5555208/

 

El mes de febrer també acollirem l’Exposició “Jesús Moncada”